Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do bajaderek zwykle wykorzystujemy resztki ciast, ciastek, lecz gdy nie mamy akurat żadnych resztek do wykorzystania możemy przygotować bajaderki z wafelków kakaowych. Do masy dodaje się również mielone orzechy, a duet czekolada - orzechy jest zawsze gwarancją wspaniałego smaku!! Polecam!
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6814
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 83
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 322
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6814
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 83
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 322
Składniki
Wafle kruszymy w woreczku przy pomocy wałka (ja rozdrobniłam je blenderem). Masło roztapiamy w rondelku i odstawiamy do przestudzenia. W misce mieszamy pokruszone wafle, masło, Nutellę, dżem i orzechy. Masę wstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Następnie z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kokosie. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO!