Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik zawsze się udaje, jest wilgotny i pyszny.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3468
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14747
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3468
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14747
Składniki
Przygotowujemy ciasto kruche (przepis na moim profilu "Kruche ze śliwkami" - bierzemy pół porcji). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto.
Do miski wsypujemy cukier,cukier wanilinowy, dodajemy jajka i miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy zmielony ser i dalej miksujemy. Małymi porcjami dolewamy mleko i miksujemy (delikatnie bo mleko pryska). Dodajemy budyń, miksujemy. Dodajemy olej i kilka kropel aromatu pomarańczowego - miksujemy.
Tak przygotowany ser wlewamy na ciasto ( proszę się nie przerażać ser jest bardzo wodnisty, ale po upieczeniu jest zwarty), wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 60 min. w 180 st. na termoobiegu. Życzę smacznego!