Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe danie:)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 256
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 287
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 524
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 256
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 287
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 524
Składniki
Bakłażany przekroić wzdłuż, wydrążyć, skropić delikatnie sokiem z cytryny, żeby nie sczerniały. Odstawić na chwilkę, żeby wyeliminować goryczkę. W tym czasie pokroić cebulę, pieczarki wydrążony farsz z bakłażana (bez pestek), podsmażyć. Dodać odsączonego tuńczyka, pomidory pokrojone w kostkę, ząbek czosnku, posiekana pietruszkę i ugotowany ryż.
Doprawić ziołami, solą, pieprzem. Z pomidorów w puszce, czosnku, ziół, soli i pieprzu zrobić sos ( ja miksuje wszystko w blenderze z odrobina wody).
Wydrążone bakłażany wypełnić farszem, przykryć serem. Polać sosem, posypać pietruszką. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym lub w prodiżu około 30 minut.
Smacznego!!!
Na razie dodaję zdjęcie robocze, bo wysiadł mi aparat:/