Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie wegetariańskie.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4373
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 14
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 371
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 39
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4373
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 14
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 371
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 39
Składniki
Bakłażana kroimy wzdłuż na pol,wydrążamy środek i siekamy miąższ.Łódeczki bakłażana lekko solimy. Posiekaną cebulę szklimy na dwóch łyżkach oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną czerwoną paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dusimy chwilę, dodajemy miąższ z bakłażana. Dusimy jeszcze chwilę aż warzywa zmiękną. Dodajemy ugotowana kaszę, posiekaną pietruszkę i doprawiamy solą i pieprzem.Nadziewamy farszem łódeczki bakłażana i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C.Po 15min. Posypujemy startym parmezanem i pieczemy następne 5 min. Podajemy z jogurtem naturalnym.