Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa, jeszcze lepsza gotowana na wywarze z fasoli lub cieciorki. Barszcz ten przechowuje się w lodówce ponad tydzień. Można ugotować duży gar, gdy się nie ma czasu i jeść przez kilka dni.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 163
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1308
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 163
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1308
Składniki
Cebulę, buraki i marchew obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, buraki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, wszystko razem wkładamy do garnka, solimy (duża szczypta) i dodajemy 1 łyżkę oleju. Stawiamy na średnim ogniu i dusimy pod przykryciem, aż warzywa będą pół miękkie, od czasu, do czasu mieszając. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Potem dolewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy krojone w drobną kostkę ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy solą. Gotujemy na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną. Ewentualnie można doprawić majerankiem (chociaż według mnie bez niego barszcz jest smaczniejszy). Podajemy z łyżeczką śmietany. Smacznego :)