Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Zagotować 150 ml wody z cukrem, cukrem waniliowym, połową skórki otartej z cytryny i sokiem cytrynowym. Gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsty syrop.
Z białek ubić sztywną pianę i (nie przerywając ubijania) cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Ubijać aż masa ostygnie.
Masę wymieszać z migdałami, nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć do tortownicy formując ciasteczka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130* i suszyć ok. 40 min.
śmietanę ubić z cukrem pudrem i resztę skórki z cytryny.
Przełożyć do szprychy do dekorowania tortów i wycisnąć rozetki wprost na wystudzona bezę.
* udekorować każdą plasterkiem limonki.