Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 50
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 123
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 48
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 402
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 50
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 123
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 48
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 402
Składniki
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę.
Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Wcześniej mąkę przesiać.
Do ubitych jajek dodawać partiami mąkę.
Ciasto wlać do foremki wyłożonej papierem.
Piec ok. 30 minut w temp. 180 st. - do "suchego patyczka"
Po ostudzeniu ciasto kroimy na 3 placki.
Przekładać dowolnym kremem (ja kupuję gotowe w proszku z Delekty). Jedna warstwę lekko posmarować kremem i wyłożyć na niego dowolny dżem.
Wierzch tortu posmarować kremem i układać dowolne dekoracje. Mogą być owoce, sam krem lub gotowe dekoracje.