Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszności to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i sprawdzony sposób na poprawę humoru:)
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 542
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3916
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 735
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 153
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 542
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3916
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 735
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 153
Składniki
Czekoladę grubo posiekaj,po czym stop razem z masłem. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Jajka wbij do metalowej miseczki. Dodaj cukier puder,utrzyj mikserem na puszysta masę.
Do utartych jajek dołóż skórkę pomarańczową oraz czekoladę stopioną z masłem. Postaw miseczkę nad garnkiem z parującą wodą i ubijaj całość jeszcze kilka minut. Gotową masę czekoladową zdejmij z kąpieli wodnej,przestudz. Podłużną foremkę wyłóż folią.
Do przygotowanej foremki nakładaj na przemian porcje masy czekoladowej oraz herbatniki w czekoladzie.
Masę wstaw do lodówki na noc. Stężały blok wyjmij z foremki. Usuń folię. Udekoruj ciasto wiórkami białej oraz ciemnej czekolady.