Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 30
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 59
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 58
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 30
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 59
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 58
Składniki
Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia.
Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek.
Przełożyć ciasto do foremki i upiec w średnio nagrzanym piekarniku ( ja nastawiam na termoobieg 160 stopni)
Pod koniec pieczenia przygotowuję polewę- białą czekoladę roztapiam na maleńkim gazie dodając mleko i ciągle mieszając. Po ostygnięciu ciasta smaruję.