Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie wegetariańskie
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 169
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 647
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 35
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 41
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 169
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 647
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 35
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 41
Składniki
Kapustę kiszoną gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy wcześniej namoczone (przez ok 12 godzin) i pokrojone suszone grzyby. Gotujemy do momentu aż kapusta będzie miękka (cierpliwości, może to bowiem potrwać nawet 2 godziny).
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju na złocisty kolor. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy przez ok 15-20 min. Kolejno dodajemy suszone śliwy, koncentrat pomidorowy, czerwone wytrawne wino i gotujemy dalej przez ok 5 min. Pod koniec dolewamy jeszcze ½ szklanki wody.
Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy przygotowane wcześniej, podsmażone pieczarki ze śliwami, przyprawiamy solą, pieprzem, magą, czerwoną papryką, mieszamy i zagotowujemy.
Smacznego!