Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to pyszna pora na pyszny bigosik:)
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 161
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1292
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 161
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1292
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, ale nie zbyt drobną. Podsmażamy na oliwie wraz z pokrojonym boczkiem i kiełbaskami.
W osobnym garnku, w osolonej wodzie, z odrobiną vegety, gotujemy poszatkowaną kapustę. Musimy uważać, żeby jej nie rozgotować. Młoda kapusta szybko mięknie.
Gdy cebulka już jest podsmażona a kapusta miękka, odsączamy kapustę i wrzucamy ją do cebulki z mięskiem. Mieszamy, doprawiamy, dodajemy koncentrat. Na sam koniec wrzucamy pietruszkę z koperkiem.