Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos ze słodkiej kapusty
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2331
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 34
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2331
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 34
Składniki
Kapustę umyć, wyciąć głąb i poszatkować. Przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować. Dodać plasterki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy , suszoną włoszczyznę i łyżeczkę soli. Mieszać. Boczek pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Całość gotować do miękkości. Cebulę i kiełbasę podsmażyć, dodać pod koniec gotowania. Przyprawić majerankiem i pieprzem cytrynowym.