Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 1669
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2355
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 154
Szybka i smaczna
Odsłon: 1669
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2355
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 154
Składniki
Ubić pianę z białek, powoli dodawać cukier.
Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet - wymieszać.
Dodać do białek i delikatnie wymieszać.
Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszać.
Foremkę (40X25) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 30 minut.