Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt, jabłka, budyń.... kokos. łatwy w wykonaniu :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 39
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 719
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 92
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 39
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 719
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 92
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
Upiec biszkopt z podanych składników. Nie wyciągac z formy.
MASA1: W tej wodzie zaparzyć jabłka - obrane, pokrojone w ósemki. W wodzie z jabłek ugotować budyń ( uprzednio rozpuszczony w 1/2 szkl wody. Wystudzić.
MASA2: Smażyć składniki 5 minut. Po ściągnięciu z ognia wbić 2 całe jajka, szybko mieszając i wystudzić.
Wykonanie końcowe: na biszkopt ułozyć jabłka odsączone, zalać budyniem, masą kokosowa. Zapiec całośc ok 15 minut.