Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niezawodny biszkopt z kremem z kokosa, który został po zrobieniu Malibu :)
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 82
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 44
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 91
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 104
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 66
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 82
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 44
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 91
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 104
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 66
Składniki
Ciasto: 7 białek ubić na sztywno, dodać 1 szklankę cukru - ubić - dodać 7 żółtek - ubić - dodać 2 budynie waniliowe, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i mąkę krupczatkę. wszystko wymieszać i do piekarnika na ok 45 min w 180 stopni. (ja piekę ten biszkopt na oko:))
Krem: mąkę pszenną i ziemniaczaną rozrobić z odrobiną zimnego mleka. resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. gdy zacznie się gotować wlać mleko z mąkami. gotować ok 2 min ciągle mieszając. Ostudzić. Do utartej kostki margaryny dodawać stopniowo zimny budyń na koniec dodać wiórki.
Biszkopt przełożyć kremem. troszkę kremu zostawić na wierzch. można posypać kakao, wiórkami uprażonymi na patelni.
Do kremu nie musisz dodawać kokosa. ja dodałam go tylko dlatego, że został mi się po zrobieniu malibu:)
Biszkopt uda się idealnie jeśli będziesz pamiętać, żeby w czasie pieczenia nie zmieniać temperatury i nie otwierać drzwiczek piekarnika:)