Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4439
Szybka i smaczna
Odsłon: 274
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 146
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 316
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 506
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4439
Szybka i smaczna
Odsłon: 274
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 146
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 316
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 506
Składniki
Sposób przygotowania: 1). Rozgrzać piekarnik do 200 st. C . 2). Tortownice (w niezaleznosci od wielkosci ) wysmarowac maslem (dno i boki) i obsypac maka !! 3). Białka oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Następnie dodac cukier i zmiksowac następnie dodawac po jednym żółtku az do poloczenia sie skladników, nastepnie stopniowo dodawac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i mieszac na najniszych obrotach . Na koniec Biszkopt wymieszac powoli lyzka i przelac do wczesniej przygotowanej tortownicy i wstawic na 180 st. c na 30 min. Jesli chcemy ciemny biszkopt do gotowej masy dodac 2-3 lyzk kakao.