Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest banalna, na każde dodane jajko dodajemy odpowiednią ilość mąki i cukru. Uwaga biszkopt jest bez proszku do pieczenia.
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 61
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 48
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 30
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 61
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 48
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 30
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 71
Składniki
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier małymi porcjami. Żółtka roztrzepujemy w miseczce i trochę napowietrzamy. Dodajemy do białek cieniutkim strumieniem. Chwilę mieszamy mikserem na małych obrotach, ale tylko do połączenia się składników. Mąki mieszamy razem i przesiewamy je przez sito. Dodajemy do masy jajecznej porcjami, po 2-3 łyżki. MIESZAMY RĘCZNIE. ŁYŻKĄ DREWNIANĄ OD DOŁU DO GÓRY. Gotowe.