Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To stary przepis babci na niezawodny biszkopt.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 701
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 701
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą, białą masę (najlepiej trzepaczką ręczną będzie to trwało ok. 30 min mikserem krócej).
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodając porcjami delikatnie wymieszać z masą jajeczną.
Wylać do formy (średnica 26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka. (ok. 30 min w temp. 180 st.)