Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny mięciutki boczuś prawie''sam się robi''Polecam.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 680
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 680
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Boczek włożyć do dużej miski posypać solą,majerankiem,pieprzem, paprykami,natrzeć zmiażdżonym czosnkiem ,polać olejem porządnie wetrzeć przyprawy, na wierzch pokroić cebulę położyć 3-4 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego.Przykryć i odstawić na kilka godzin u mnie stał na balkonie całą noc.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni,włożyć boczek w naczyniu żaroodpornym lub w żeliwnym rondlu i piec ok 1 godz.