Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 853
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 174
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2654
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2249
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 853
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 174
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2654
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2249
Składniki
Mięso pokroić w paski, seler marchew i pietruszkę w słupki, cebulę w kostkę.
Mięso i warzywa podsmażyć na połowie oliwy, wlać ok szklanki wrzątku i dusić aż mięso będzie prawie miękkie (50-60 min przy wołowinie).
Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki pokrojone w plastry, przełożyć do rondelka. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, keczup i koncentrat. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cayenne.
Dusić jeszcze 10-15 min.
Podawać z pieczywem.