Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta w przygotowaniu, pełna witamin zupa.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 348
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 110
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 103
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 636
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 348
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 110
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 103
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 636
Składniki
Warzywa oczyścić, marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki w kosteczkę, botwinkę umyć i drobno posiekać, buraczki pokroić w cienkie plastry. Por, selera i piertuszkę pozostawić w całości.
Ugotować bulion, ja użyłam kawałek schabu z kością. Do gotującego się wywaru wrzucić wszystkie warzywa, oprócz botwinki. Gotować do miękkośći. Dorzucić posiekaną botwinkę, całość jeszcze chwilę gotować. Doprawić solą, pieprzem, a jeśli lubimy bardzej zdecydowane smaki do zupy można dodać sok z cytryny lub koncentrat barszczu czerwonego.
Zupę rozlać do miseczek, podawać z kleksem śmietany, ćwiartką jajka i koperkiem lub szczypiorkiem.
Smacznego :)