Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na upalne dni. Zdecydowanie moja ulubiona zupa wiosenna!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 673
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 69
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 673
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 69
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Składniki
W garnku gotujemy bulion. Dodajemy do niego pokrojoną na małe kawałki marchewkę oraz buraczki z liśćmi pokrojone w paski. Gotujemy to do miękkości. Doprawiamy solą, cukrem, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.
Ugotowaną botwinkę zaciągamy śmietaną. Do zupy można dodać pokrojone mięso, na którym gotowaliśmy bulion, ugotowane ziemniaki lub jajka.