Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na niedrogi deser czyli blok czekoladowy rodem z PRL - każdy kto żył w tamtych czasach z pewnością pamięta jego smak. Warto zrobić od czasu do czasu - chociażby z kulinarnej nostalgii.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 661
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 62
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 177
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5496
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 661
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 62
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 177
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5496
Składniki
Mleko, cukier, masło i kakao podgrzewać w garnuszku do połączenia się składników.
Ściągnąć z ognia i dodać mleko w proszku, mieszać intensywnie do uzyskania jednolitej masy.
Na koniec dodać część pokruszonych herbatników, bakalie i czekoladę.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem formy (np.: 24x24 cm) i powtykać w nią kawałki pozostałych herbatników, chłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.