Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomimo ogromu słodyczy w sklepach domowy blok czekoladowy cieszy się powodzeniem i błyskawicznie znika ze stołu.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
W garnku wymieszać wodę z kakao, dodać cukier i podgrzewać do dokładnego rozpuszczenia składników. Zdjąć z ognia i dodać margarynę, mieszając do jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia.
Do wystudzonej masy wsypać mleko w proszku i dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Dodać rozdrobnione orzechy (ja wkładam je do foliowej torebki i kruszę tłuczkiem do mięsa), pokrojone w cienkie plasterki śliwki oraz połamane grubo herbatniki (1 herbatnik na 5-6 kawałków)
Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą i włożyć do lodówki. Blok powinien odstać 1 dzień (tyle mniej więcej czasu zajmuje zastygnięcie masy)