Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu a są bardzo smaczne.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w jednej łyżce ciepłego mleka i szczyptą cukru i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce. Bułki namoczyć w mleku, lekko odsączyć i zmiksować. Po czym połączyć z masą ziemniaczaną, jajkiem, drożdżami, bułką tartą wymieszaną z mąką. Przyprawić do smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu polać stopionym masłem. Podawać ze śmietaną lub z borówkami.