Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny pomysł na obiad :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Trzeba pamiętać, że gotuje się on znacznie dłużej niż zwykły ryż.
Cebulę pokroić w pół krążki, a pieczarki w plasterki. Pieczarki można też utrzeć na tarce jeśli się komuś nie chce kroić.
Na patelni rozpuścić olej kokosowy i podsmażyć cebulę, a kiedy cebula będzie już gotowa pieczarki. Podsmażone pieczarki zalać wodą i dusić przez chwilę. Kiedy pieczarki są już miękkie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli woda odparuje trzeba ją uzupełnić. Na koniec wystarczy już tylko dodać dwie duże łyżki śmietany.
Kiedy wszystko jest już gotowe wrzuć pokrojony w plasterki oscypek, wszystko wymieszać i nakładać na talerz. Smacznego :)