Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka w trochę innym wydaniu. Nie zmienia to faktu, że jest pyszna.
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 34
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 22
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 458
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 34
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 22
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 458
Składniki
Brukselkę należy umyć i obrać ze zwiędłych liści. Zagotować osoloną wodę i wrzucić do wrzątku brukselkę. Kiedy woda ponownie zagotuje się należy odsączyć brukselkę i przelać ją zimną wodą. Następnie na maśle podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w talarki kiełbasę. Dodajemy brukselkę, solimy i pieprzymy. Dusimy pod przykryciem ok 35 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.