Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna surówka do naszej spiżarni na zimę. Polecam ten przepis.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 487
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1692
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1109
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 125
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 97
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 487
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1692
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1109
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 125
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 97
Składniki
Wykonanie: Brukselkę oczyścić, przyciąć głąbiki i włożyć do wrzątku na 5 minut z solą i cukrem do smaku. Następnie odcedzić i włożyć ciasno do wyparzonych słoików. Zagotować ½ litra wody z octem i ziarnkami jałowca, lekko przyprawić solą i cukrem do smaku. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.