Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto kusiło mnie od dawna przepis pochodzi z gazety Ciasta domowe troszeczkę go zmieniłam .
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2952
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 309
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2952
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 309
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Biszkopt (ja użyłam połowę proporcji gdyż nie lubię zbyt wysokiego spodu) Białka ubić dodając cukier, następnie żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Wlać do wyłożonej papierem blaszki (tylko spód)śr. 25x36 cm. Piec ok. 30 minut w 170 st.
Masa brzoskwiniowa: (Użyłam podwójnej porcji) Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Brzoskwinie zmiksować z sokiem ,dodać cukier i żelatynę ,wymieszać.
Masa jogurtowa : żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Jogurt połączyć z cukrem dobrze roztrzepać ,dodać żelatynę i wymieszać.
Na ostudzony biszkopt wylać tężejącą masę brzoskwiniową ,włożyć do lodówki.Na masę brzoskwiniową wylać masę jogurtową.Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej.
Składniki polewy podgrzać do rozpuszczenia ostudzić i polać wierzch herbatników. SMACZNEGO :)