Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa ta zawdzięcza swoją nazwę miejscowości Amatrice ,położonej w górach ,centralnej części kraju. Tutaj prezentujemy Wam białą wersję ,tego pysznego dania.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 516
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3687
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 159
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 710
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 112
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 516
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3687
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 159
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 710
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 112
Składniki
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na półtwardo. W międzyczasie rozgrzewamy oliwę ,wrzucamy posiekaną papryczkę i pokrojony w kostkę boczek ,smażymy aż się zrumieni. Boczek zdejmujemy z rondla i na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę. Boczek wkładamy z powrotem ,mieszamy z cebulą ,dodajemy odcedzony makaron. Całość smażymy na średnim ogniu 5-7 min cały czas mieszając. Na koniec obficie posypujemy posiekaną natką ,mieszamy i rozkładamy na talerze. Przed podaniem każdy talerz posypujemy serem.