Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8473
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 191
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 423
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8473
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 191
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 423
Składniki
Do jogurtu dodać: mąkę, jajko, cukier waniliowy. Zmiksować na gładką masę. Masa powinna mieć konsystencje kwaśnej śmietany. W garnku zagotować wodę, wsypać cukier, zmniejszyć ogień. 1.Masę jogurtową można w całości wlać do wrzątku ciągle mieszając - otrzymamy gładką budyniową konsystencje, 2. Masę wkładamy łyżką małymi porcjami (taj jak kluski kładzione) - otrzymujemy konsystencje z grudkami (uwielbiam).
Można posypać cynamonem.