Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis mojej Babci z Bieszczad.
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 94
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 752
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 50
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 91
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 94
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 752
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 50
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 91
Składniki
Wykonanie farszu: Wędzonkę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu z pokrojoną cebulą, po czym lekko przestudzić. Wykonanie: Drożdże utrzeć w 100 ml letniej wody ze szczyptą cukru. Następnie wlać do mąki, dodać masło, wbić jajka, wyrobić ciasto.
Przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować i pokroić w prostokąty. Nałożyć farsz, zlepić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez 25 minut. Podawać z czerwonym barszczykiem.