Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe bułeczki z szarą renetą...
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 234
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 96
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4227
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1030
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 948
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 234
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 96
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4227
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1030
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 948
Składniki
Drożdże wymieszałem z łyżką cukru ,kiedy stały się płynne ,wlałem letnie mleko ,wsypałem 100 g mąki ,szczyptę soli i dokładnie wymieszałem. Przykryłem ściereczką i umieściłem w ciepłym miejscu. Kiedy rozczyn potroił swoją objętość ,dodałem jajka oraz żółtka ubite z pozostałym cukrem olejkiem i cukrem waniliowym. Wyrabiałem ciasto ręką około 15 min ,wlałem letnie roztopione masło i wyrabiałem do czasu ,kiedy tłuszcz całkowicie połączył się z masłem. Ciasto przykryłem ściereczką i odstawiłem na 40 min w ciepłe miejsce. W tym czasie obrałem jabłka ,pokroiłem w dużą kostkę ,włożyłem do rondelka wsypałem cynamon ,cukier trzcinowy i podsmażałem chwilę. Pod koniec dodałem opakowanie galaretki cytrynowej. Podsmażałem jeszcze 2 min.
Reszta na linku