Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 1003
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 1003
Składniki
Wykonanie: Buraczki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jabłka obrać i zetrzeć tak jak buraczki, następnie włożyć razem do garnka z wrzącym mlekiem, oprószyć mąka i zagotować.
Smażyć przez chwilę na wolnym ogniu z masłem aż całość się zagęści, po czym wymieszać buraczki ze śmietaną.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i podawać do obiadu z mięsem.