Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne cannelloni nadziewane mięsem mielonym, owinęte plasterkami cukinii. Polane sosem serowym i upieczone. Pycha!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Mięso usmażyć na oleju, przyprawić solą, kolorowym pieprzem, bazylią i oregano. Dodać pomidory. Wszystko razem podsmażyć przez chwilę. Odstawić na bok do ostygnięcia.
Cukinię umyć, odciąć końcówki i razem ze skórką pokroić na długie, cienkie plastry. Posolić i odstawić na bok.
2 łyżki masła rozpuścić w rondlu, dodać 2 łyżki mąki i podsmażyć przez chwilę. Dodać wywar jarzynowy i wymieszać dobrze, aby nie było grudek. Następnie wlać mleko. Gotować 2 minuty na małym ogniu. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wsypać 80g parmezanu i zamieszać. Odstawić.
Formę do zapiekania wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ostudzone mięso nakładać do cannelloni, a następnie owinąć je 3-4 plastrami cukinii. Układać ściśle w formie. Całość polać sosem serowym i posypać pozostałym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 minut. Podawać gorące.