Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, bardzo dobre, świetnie wygląda
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 248
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1130
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 110
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 248
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1130
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 110
Składniki
Szpinak sparzyć, odcedzić, wycisnąć i drobno posiekać. W misce wyrobić widelcem ser ricotta i dokładnie wymieszać ze szpinakiem, jajkami i kilkoma łyżkami startego parmezanu. Do smaku dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i napełnić rurki (suche z paczki) farszem szpinakowym. Ułożyć w naczyniu. Farsz najlepiej nakładać łyżeczką do makaronu na stojąco.
Na poukładane cannelloni rozprowadzić sos beszamelowy. Całość posypać parmezanem. Piec w temperaturze 180 C około pół godziny. Smacznego