Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe danie na obiad.
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 104
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 122
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 112
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 803
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 104
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 122
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 112
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 803
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć nadmiar soku, dodać mąkę ziemniaczaną, utłuczone ugotowane ziemniaki, sól do smaku i bardzo starannie wyrobić masę.
Twaróg pognieść widelcem, dodać jajko, posolić do smaku, dodać masło, posiekaną miętę i dobrze wymieszać.
Z ciasta ziemniaczanego formować na dłoni owalne Cepeliny i nadziewać przygotowanym farszem.
Wrzucać na wrzątek i gotować około 25 minut. Podawać polane świeżym masełkiem lub kwaśną śmietaną.