Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. Znikają błyskawicznie :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 211
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 211
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy.
Wkładamy do lodówki na ok 1 godzinę ( można nawet na całą noc)
Wałkujemy, wykrawamy foremkami ciasteczka dowolnych kształtów. Pieczemy ok 10 - 13 min w 180 stopniach Celcjusza.
Można udekorować polewą. Ja dekorowałam roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą mleczną z 2 łyżkami mleka. Smacznego! :)