Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 39
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 95
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 206
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 39
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 95
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 206
Składniki
Cebulę obierz i posiekaj w piórka. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Do garnka wlej odrobinę oliwy z oliwek i wrzuć pokrojone wcześniej warzywa. Wstaw garnek na średni ogień i podsmaż warzywa. Gdy warzywa się lekko zarumienią, dorzuć mięso mielone i dalej podsmażaj.
Pomidory sparz w gorącej wodzie. Obierz je ze skórki i pokrój na małe kawałki. Wrzuć je do garnka z warzywami i mięsem. Do ½ szklanki bulionu dołóż przecier pomidorowy i i wymieszaj. Przelej zawartość szklanki do garnka i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
Do garnka wlej piwo. Wrzuć fasolę czerwoną i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszaj i duś ponownie ok. 10-15 minut. Pod koniec duszenia przypraw solą, pieprzem cayenne, oregano oraz kminkiem. Wymieszaj dokładnie i zdejmij z ognia.