Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam krewetki ,w wersji z chow mein w asyście zmielonych nasion kopru włoskiego ,szalotki i masła ,smakuje wybornie. Sos pikantny nadaje potrawie charakteru.
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 49
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 126
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 58
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 49
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 126
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 58
Składniki
Krewetki rozmrażamy polewając ciepłą wodą ,osuszamy. Makaron przygotowujemy według przepisu ,płuczemy i odsączamy. Szalotkę kroimy w plasterki ,podsmażamy na rozgrzanym maśle ,dodajemy krewetki ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zmielone nasiona kopru. Smażymy aż krewetki będą rumiane. Do krewetek wrzucamy makaron oraz sos i podgrzewamy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy solą i zmielonym pieprzem. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką.