Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 156
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 156
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Składniki
Przygotowujesz ciasto jak na naleśniki - gęste , lecz bez cukru (jajka +mleko + mąka + sól - zmiksowane) w misce - moczysz suchą kromkę z obydwu stron , kładziesz na głęboki rozgrzany olej na patelnie , na kromki szybko układasz plastry cebuli i np. mortadeli (grubsze plastry). Polewasz delikatnie do zakrycie ciastem - przykrywasz. Po chwili gdy spód jest lekko usmażony odwracasz nadrugą stronę i przysmarzasz od strony wędliny - mocniej. Gdy juz "złapie " ponownie odwracasz kładąc na wierzch plasterki żółtego sera - po stopieniu wykładasz na talerz , posypując posiekanym szczypiorkiem i dekorując ketchupem i majonezem . # duże kromki załawią kwestię apetytu Twojego faceta :-) !! Pozdrawiam wszystkich i życzę smacznego !!