Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd wypróbowałam go po raz pierwszy, zagościł na stałe na moim stole. Czas przygotowania jest krótki, a po upieczeniu długo zachowuje świeżość.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 380
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 135
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 118
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 666
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 380
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 135
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 118
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 666
Składniki
Ciepłą wodę wlewamy do miski, wsypujemy płatki, sól i cukier. Wkruszamy drożdże i odstawiamy na 20 minut.
Dodajemy mąkę, garść siemienia lnianego, garść słonecznika. Mieszamy i przekładamy do 2 keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Górę polewamy lekko mlekiem i posypujemy słonecznikiem. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach.