Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu, długo utrzymujący świeżość. Polecam z dodatkiem siemienia lnianego, sezamu, pestek słonecznika, pestek dyni...
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 132
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na pyszne kotleciki...
Odsłon: 97
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 149
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne czosndogi. Przygot...
Odsłon: 101
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 76
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 132
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na pyszne kotleciki...
Odsłon: 97
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 149
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne czosndogi. Przygot...
Odsłon: 101
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 76
Składniki
Przygotować zaczyn - cukier, mąka, pokruszone drożdże dodajemy trochę wody i ucieramy na jednolitą masę. Potem powoli dolewamy resztę wody ciągle mieszając. Tak przygotowany zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Blaszkę babkową długości ok 18 cm. smarujemy olejem i oprószamy mąką. W misie miksera łączymy mąki, dodajemy sól, jogurt, ziarna. Wymieszać z rozczynem, wyrabiać ok. 10 min. Przełożyć do foremki, wygładzić palcami zamoczonymi w zimnej wodzie. Posypać dowolnymi ziarnami (np czarnuszką i sezamem, lub otrębami żytnimi) i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie piec przez 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Wyjąć i wystudzić na kratce.