Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, rozpływające się w ustach tyle mogę powiedzieć o moich chruścikach :)
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 77
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 95
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18478
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 77
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 95
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18478
Składniki
Składniki zagnieść. Ciasto podzielić na części. Rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Wałkujemy jak najcieniej. Ciasto kroimy w paski około 8cm długości (zależy czy chcemy długie chrusty czy krótkie) i szerokości około 1-2 cm.. Środek każdego paska nacinamy i przekładamy jeden koniec przez dziurkę aby powstał faworek.
Pieczemy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Upieczone faworki kładziemy na ręcznik kuchenny aby ociekły z tłuszczu. Chrusty posypujemy cukrem pudrem.