Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie lekkie ciasto bez pieczenia z borówkami w smaku rewelacja
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 55
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 73
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 55
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 73
Składniki
na dnie tortownicy układamy biszkopciki (można upiec biszkopt).Galaretkę z owoców leśnych rozpuszczamy w szklance wody i dokładnie mieszamy z żelatyną studzimy.2 szkl.borówek rozdrabniamy można blenderem.Śmietankę ubijamy na sztywno słodzimy cukrem pudrem według uznania dodajemy serki potem rozdrobnione borówki na koniec galaretkę z żelatyną
masę wykładamy na biszkopty(uwaga żeby nie wypłynęły )ja chwilke odczekuję i taka stężoną ciut masę wykładam na biszkopty
drugą galaretkę (w moim przypadku ametystową z Wodzisławia) rozpuszczamy zgodnie z przepisem(gdy jest upał ujmujemy wody.1 szkl borówek rozsypujemy po wierzchu ciasta zalewamy galaretką i wkładamy do lodówki aby ciasto stężało