Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne w srodku, mocno cytrynowe. Lukier cytrynowy dodaje przyjemnej kwasowości. Polecam podawać na ciepło z lodami waniliowymi.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 678
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16767
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 104
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 678
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16767
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 104
Składniki
Odmierzyć wymagane składniki. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wymieszać jaja z cukrem robotem kuchennym na puszystą masę, dodać olej, skórkę cytrynową i sok z cytryny. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do keksówki i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.
Lukier: Sok z cytryny wymieszac z cukrem pudrem na gęstą masę, która ociężale spływa z łyżki. Letnie ciasto obłożyć lukrem.