Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne ciasto cytrynowe, z serem i otrębami - dukan słodzik można zastąpić innym "słodzidłem" - np miodem!
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 96
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 47
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 103
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 117
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 79
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 96
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 47
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 103
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 117
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 79
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Z cytryny ścieramy skórkę - ja użyłam i małej i dużej tarki. Otręby, budyń, żółtka, słodzik, proszek, zaprawę i ser - dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy skórkę z cytryny, białka - i delikatnie mieszamy. Masę nakładamy do formy - delikatnie posmarowałam ją olejem i posypałam otrębami. Ciasto pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180stopni.