Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, lekkie i proste ciasto - ilovebake.pl
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 22
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 20
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 464
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 305
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 22
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 20
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 464
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 305
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy herbatnikami. Żelatynę mieszamy w miseczce z kilkoma łyżkami wody. Miseczkę wstawiamy do gorącej wody i mieszamy, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Białka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, sok z cytryny, aromat oraz żelatynę. 3/4 masy wykładamy na herbatniki, natomiast pozostałą miksujemy z kakao ( czynności wykonujemy sprawnie, ponieważ masa szybko tężeje ). Przekładamy delikatnie na białą część masy. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki. Wszystkie składniki na polewę oprócz żelatyny podgrzewamy do połączenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy do masy, cały czas mieszając. Zostawiamy do przestudzenia. Polewę równomiernie rozprowadzamy, następnie wkładamy do lodówki, aby polewa stężała.