Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 115
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 139
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 966
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 115
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 139
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 966
Składniki
Ciemne ciasto: Żółtka ubić z cukrem na pianę. Wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek,wymieszać.
Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem . Wymieszać z wiórkami.
Krem: Jajka ubić z cukrem nad parą,do zgęstnienia. Po wystudzeniu utrzeć z masłem.
Kokosowiec: Ciemne ciasto wlać na wyłożoną papierem do pieczenia formę o wymiarach 25 x 40 cm. Na wierzch wyłożyć łyżką ciasto kokosowe.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.30 minut w temp.180 stopni C. Wystudzone ciasto posmarować masą. Udekorować polewą.