Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 225
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 225
Składniki
mąkę z proszkiem,cukier,jajka,maślankę,cukier waniliowy i olej miksujemy i wylewamy na blachę.Na ciasto wykładamy wiśnie i posypujemy kruszonką (składniki na kruszonkę ucieramy razem palcami )
Pieczemy w temp 180-200 st ok 40 min do tzw.suchego patyczka.
Ja piekłam na blasze o wym.36x26